Web Analytics Made Easy - Statcounter

Tendințele care vor defini web design-ul în 2024 + Exemple

Ne apropiem de sfârșitul anului și este momentul perfect pentru a reflecta asupra tendințelor de web design. Inteligența artificială (AI)  a dominat anul 2023, având un impact semnificativ asupra modului în care concepem și implementăm ideile noastre creative. Fără îndoială, am observat o creștere a anumitor tendințe anul acesta și putem anticipa ce ar putea rămâne influent în 2024.

Gradient

Anul acesta s-a observat o creștere în utilizarea gradientului, ce ne indică faptul că urmează să întâlnim acest trend și în 2024. Gradientul a devenit un favorit, fie aplicat ca background, sau integrat mai subtil în elemente de design, cum ar fi butoanele. Optând pentru gradient, designerii pot aduce o explozie de culoare vibrantă, ce adaugă dinamism website-ului.

Coaching PRO Demo – tagDiv Newspaper

Minimalismul

Fără îndoială, minimalismul s-a impus ca stil preferat în designul acestui an. Prin eliminarea elementelor extra, accentuează informațiile esențiale, creând o experiență clară și directă. Caracterizat prin tonuri neutre, tipografie distinctă și o estetică simplificată, minimalismul se poate îmbina ingenios cu accente de culori vii pentru a crea un contrast vizual captivant.

www.titan.com

Neomorfismul

Neomorfismul combină elemente 3D cu umbre subtile, având în prim-plan forme geometrice combinate cu gradienturi de contrast scăzut. Această abordare are ca scop prezentarea elementelor realiste pentru a stimula implicarea utilizatorului.

Sara Salehi | Dribbble

Animațiile activate la scroll

Animațiile activate la scroll oferă o experiență de navigare interactivă și captivantă. Aceste animații atrag atenția utilizatorilor, creând un sentiment de explorare, în timp ce evidențiază conținutul esențial. De exemplu, proiectul nostru cu African Leadership Academy include animații la scroll, sporind plăcerea navigării.

Claymorfismul

Acest trend se referă la utilizarea personajelor sau figurilor 3D animate, ce ar imita figurile de argilă. Sunt combinate de obicei cu culorile pastelate ce sugerează un design prietenos și jucăuș.

Mike | Creative Mints – Dribbble

Efectul de sticlă

O alegere populară în designul UI este efectul de sticlă. Acesta combină transparența și efectele de blur pentru a simula efecul de stilă. Se întânesc des în designurile ce sunt stratificate, ajutând anumite elemente să iasă în evidență. 

Concluzii

Pe parcursul anului 2023, lumea design-ului web a fost îmbogățită de inovații și stiluri, de la dinamismul vibrant al gradientelor la eleganța simplistă a minimalismului. Este clar că 2024 promite o combinație interesantă de vechi și nou, cu un accent pe experiența utilizatorului, asigurând că designurile web vor fi funcționale, responsive și estetic atractive.

Vrei să integrezi cele mai recente tendințe de design pe website-ul tău? Contactează-ne și hai să întâmpini noul an cu un site web conceput pentru a impresiona vizitatorii și a-i transforma în clienți.

Corina
Corina
Având o pasiune pentru marketingul digital și interes pentru designul grafic, aspir să devin o persoană mai bună. Cu obiective clare și vise mari, sunt sigur că nimic nu este imposibil atâta timp cât ambiția și dorința mea mă vor ghida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa și: