Web Analytics Made Easy - Statcounter

De ce să folosești WordPress? 5 Beneficii pentru website-ul tău

WordPress este lider în domeniul sistemelor de management al conținutului (CMS), cu o cotă de piață de 63,3% în 2023. Din cele peste 1,98 miliarde de site-uri create, aproximativ 43,3% utilizează WordPress ca furnizor de sistem. 

Peste 500 de website-uri noi sunt create zilnic prin intermediul acestei platforme, o cifră semnificativă comparând-o cu  concurența care nu atrage crearea a mai mult de 80 de site-uri noi într-o zi (Search Logistics, 2024). Mai mult, peste 37 de milioane de utilizatori caută termenul WordPress în fiecare lună printr-un motor de căutare. 

Platforma a dobândit un nivel ridicat de faimă, făcând-o cea mai mare și cea mai cunoscută platformă software CRM raportată la numărul de utilizatori. 

Din acest motiv, astăzi vă vom prezenta câteva beneficii valoroase ale platformei WordPress care îi fac pe oameni să se decidă să lucreze cu această platformă.

Haide să explorăm beneficiile creării unui site cu WordPress și de ce ar putea fi alegerea perfectă pentru site-ul tău.

Beneficii creare site WordPress

Software open-source

WordPress este un software open-source, ceea ce înseamnă că orice persoană cu o conexiune stabilă la internet o poate accesa și utiliza. Pe de altă parte, platforma este constituită dintr-o comunitate de membri care se implică constant în dezvoltarea de noi upgrade-uri WordPress.

Unul dintre cele semnificative beneficii ale software-ului WordPress este faptul că implică cheltuieli mici și este adesea accesibil ca preț și mai accesibil decât un software non-open source. Compania oferă o paletă diversă de planuri pentru fiecare buget, inclusiv unul gratuit. Astfel ai posibilitatea de a alege un plan specific pentru a accesa caracteristicile dorite în funcție de nevoile și obiectivele tale de afaceri.

Interfață interactivă

Un alt avantaj pentru care să alegi WordPress pentru crearea website-ului tău este dat de interfața sa interactivă. Ea este concepută în așa fel încât utilizatorii să o poată naviga cu ușurință și să realizeze diverse ajustări după necesități. Nu este nevoie de experiență de codare pentru a o utiliza. WordPress vine cu o serie de elemente pre-construite pe care fiecare persoană le poate utiliza pentru a-și personaliza site-ul în funcție de propriile nevoi.

Ușurință în personalizare

Cu WordPress, site-ul poate fi în acord cu propriile tale idei.

WordPress îți oferă libertatea de a alege din miile de teme personalizabile, plătite, sau gratuite care te pot ajuta să generezi un site remarcabil și creativ. Un exemplu de temă ușor de personalizat este Newspaper, o temă populară de WordPress care oferă peste 155 de șabloane gata de utilizat pe orice tip de website. Mai mult, ocupă prima poziție a celor mai vândute teme pentru website-urile de știri, blog-uri și reviste pe Envato Market.

WordPress îți oferă posibilitatea să dezvolți o experiență mai bună pentru clienți cu ajutorul plugin-urilor. Un plugin este un software ce poate fi integrat în codul website-ului, menit să adauge elemente și funcționalități suplimentare.

Obiectivul principal al unui plugin este de a te ajuta să-ți creezi versiunea perfectă a site-ului care să corespundă cu toate necesitățile și ideilor tale. Pe de altă parte, acesta poate îmbunătăți interacțiunea site-ului, făcându-l mult mai ușor de utilizat și mai complex din punct de vedere a funcționalităților. Fie că vrei să creezi un formular de contact, inserezi conturile de social media, sau să-ți optimizezi website-ul, poți face asta utilizând unul dintre cele 58,000+ plugin-uri gratuite disponibile pe WordPress.

SEO integrat

Un alt motiv să alegi WordPress este faptul că are SEO integrat în software, poți cu ușurință să îți personalizezi URL-urile sau să îți creezi Titlul și Descrierea Meta. De asemenea, îți poate evalua articolele dintr-o perspectivă SEO și oferi diverse sfaturi pentru a te ajuta să obții un ranking mai bun în rezultatele SERP. Cu ajutorul acestui instrument, audiența țintă va ajunge mai ușor la website-ul tău.

Pe lângă elementele SEO integrate, software-ul mai pune la dispoziție o serie de plugin-uri avansate pe care le poți instala și utiliza pentru a-ți duce analiza SEO la următorul nivel.

Securitate ridicată

O altă variabilă de luat în considerare în momentul în care alegi un software CRM este nivelul de securitate oferit. WordPress, ca software open-source, oferă securitate superioară sistemelor closed-source, fiind o opțiune de încredere pentru crearea unui website.

WordPress poate oferi o criptare puternică pentru site-ul tău, monitoriza activitățile suspicioase și realiza back-up regulat, făcându-l o platformă CRM de încredere pentru a-ți crea propriul website.

Concluzie

Încă de la lansarea sa în 2003, WordPress a înregistrat creșteri exponențiale, devenind platforma CRM cea mai faimoasă de pe piață. Interfața interactivă și ușor de personalizat, planurile accesibile și nivelul ridicat de securitate face ca WordPress să fie alegerea perfectă pentru website-ul tău. De asemenea, ca un plus major, compania își îmbunătățește în mod constant software-ul și experiența oferită utilizatorilor.

Vrei să începi să creezi un site web pe WordPress, dar nu știi de unde să începi? Aici, la tagDiv, proiectăm și creăm site-uri personalizate care pot oferi o experiență digitală excelentă pentru clienți.

Ești interesat/ă? Solicită o ofertă, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp posibil.

Adina
Adina
În lumina inspirației, descopăr mereu idei noi, dând proiectelor de marketing o notă de inovație și creativitate. Îmi amintesc întotdeauna că „a defini înseamnă a limita”, iar astfel las fiecare idee să strălucească în voie. În călătoria mea în marketing, îmi propun să aduc firescul și bunătatea în fiecare inițiativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa și: